A A A K K K
для людей із порушенням зору
Андріївська сільська військова адміністрація
Краматорський район Донецька область

Яка громада на Донеччині найбагатша. Експерти Програми «U-LEAD з Європою» та SKL International аналізували виконання бюджетів громад за 9 місяців поточного року.

Дата: 26.11.2019 12:31
Кількість переглядів: 554

 

Усі громади поділили на п’ять груп у залежності від кількості населення. До аналізу брались такі показники, як доходи на душу населення, рівень дотаційності бюджетів, питома вага видатків на апарат управління, питома вага рівня заробітної плати. Потім всі дані зводились в загальний рейтинг по кожній з груп.

Четверта група – найчисельніша, туди потрапили 292 маленькі громади з населенням менше 5 тис. жителів. У цій групі Андріївська ОТГ посідає 22 місце, Шахівська ОТГ – 25, Званівська ОТГ – 195 місце.

Саме в Андріївській та Шахівській сільських громадах доходи бюджету в перерахунку на одного жителя громади – найвищі серед усіх 10 громад Донецької області, в яких аналізували показники бюджетів за 9 місяців поточного року. В Андріївській ОТГ це 12,1 тис. грн., у Шахівській ОТГ – 13 тис.грн

«Більшість ОТГ Донецької області посіли в своїх групах високі сходинки, - коментує Максим Ткач, радник з питань децентралізації Центру розвитку місцевого самоврядування Програми «U-LEAD з Європою». – При цьому варто розуміти, що спроможність – це не тільки фінансові показники, але й кадрові ресурси, розвинута інфраструктура, а головне – бажання людей розвивати територію . Саме з цим розумінням треба підходити до нового етапу реформи, коли будуть прийматись стратегічні рішення щодо нових пріоритетів».

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь